Auschwitz / Auswitch bezoeken is gemakkelijk

Read this page in English

Omdat we merken dat veel mensen informatie over ‘Auswitch’ zoeken,
houden we in deze tekst de foute term ‘Auswitch’ aan.
Let op: de juiste spelling van de concentratiekampen is ‘Auschwitz’.

‘Auswitch’ bezoeken, is voor veel mensen een excursie die ze ooit gedaan willen hebben. In Zuid Polen liggen de concentratiekampen die bekend staan onder de naam ‘Auswitch’. De kampen staan symbool voor de Nazi-gruwelen uit de Tweede Wereldoorlog. Hier werden 1,1 miljoen mensen vermoord. ‘Auswitch’ is één van de weinige concentratie- en vernietigingskampen die nog deels overeind staan en goed te bezichtigen zijn. De herinnering aan en herdenking van de miljoenen slachtoffers is overal aanwezig in het museum en erg indrukwekkend. Het is vrij eenvoudig om ‘Auswitch’ te bezoeken, omdat de reizen ernaartoe en de dagtochten vanuit Krakau (Polen) relatief goedkoop zijn.

Auswitch bezoeken vanuit Krakau

concentratiekamp auswitchAuswitch ligt vlakbij de Zuid Poolse stad Krakau. Vaak combineren mensen hun bezoek aan ‘Auswitch’ met een bezoek aan Krakau. Je kunt een stedentrip naar Krakau boeken en van daaruit een dagtocht naar ‘Auswitch’ maken. Bijvoorbeeld TUI heeft leuke stedentrips naar Krakau. Heb je een reisje geboekt, dan kun je daarna kiezen voor een verzorgde excursies naar Auschwitz, waarbij je opgehaald van en teruggebracht wordt naar je hotel zijn het makkelijkst. Een dagtocht duurt tussen de 6 en 10 uur en kost rond de €32 per persoon. Je kunt ook op eigen gelegenheid gaan.

Auswitch bezoeken vanuit Nederland

Ook vanuit Nederland kun je ‘Auswitch’ bezoeken. Er zijn georganiseerde busreizen waarmee je zowel Krakau als ‘Auswitch’ bezoekt. Je reist in een comfortabele bus en hebt altijd een reisleider bij je. In ‘Auswitch’ loop je rond met een gids. Wil je meer van het land zien, dan kun je een langere rondreis Polen kiezen. Je komt dan langs meerdere mooie steden en natuurgebieden van Polen en bezoekt vaak ook ‘Auswitch’.

 

Lees ook:

 

Laatst bijgewerkt op 1 maart 2018