Auswitch bezoeken is makkelijker dan je denkt

Read this page in English

Omdat we merken dat veel mensen informatie over ‘Auswitch’ zoeken,
houden we in deze tekst de foute term ‘Auswitch’ aan.
Let op: de juiste spelling van de concentratiekampen is ‘Auschwitz’.

Auswitch bezoeken, dat is voor veel mensen een excursie die ze ooit willen doen. In Zuid Polen liggen de concentratiekampen die bekend staan onder de naam Auswitch. De kampen staan symbool voor de Nazi-gruwelen uit de Tweede Wereldoorlog. Hier werden 1,1 miljoen mensen vermoord. Auswitch is één van de weinige concentratie- en vernietigingskampen die nog deels overeind staan en goed te bezichtigen zijn. De herinnering aan en herdenking van de miljoenen slachtoffers is overal aanwezig in het museum en erg indrukwekkend. Het is vrij eenvoudig om Auswitch te bezoeken, omdat de reizen ernaartoe en de dagtochten vanuit Krakau (Polen) relatief goedkoop zijn.

Auswitch bezoeken vanuit Krakau

concentratiekamp auswitchAuswitch ligt vlakbij de Zuid Poolse stad Krakau. Vaak combineren mensen hun bezoek aan Auswitch met een bezoek aan Krakau. Je kunt een stedentrip naar Krakau boeken en van daaruit een dagtocht naar ‘de kampen’ maken. Vanuit Krakau kun je daarna kiezen voor een verzorgde excursies naar Auschwitz, waarbij je opgehaald van en teruggebracht wordt naar je hotel zijn het makkelijkst. Een dagtocht duurt tussen de 6 en 10 uur en kost rond de €35 per persoon. Je kunt ook op eigen gelegenheid naar het concentratiekamp gaan. In dat geval regel je zelf het vervoer en moet je van te voren kaartjes reserveren bij het Auswitch museum. Wil je daar meer over lezen? Klik dan op het onderstaande link.

Auswitch bezoeken vanuit Nederland

Ook vanuit Nederland kun je Auswitch bezoeken. Je kunt zelf rijden en overnachtingen regelen. Er zijn georganiseerde busreizen waarmee je zowel Krakau als Auswitch bezoekt. Je reist in dat geval in een comfortabele bus en hebt altijd een reisleider bij je. In Auswitch loop je rond met een gids. Het voordeel van zo’n reis is dat je met een Nederlandse reisorganisatie kans hebt dat je een Nederlandse gids in Auswitch krijgt. Wil je meer van het land zien, dan kun je een ook voor een langere rondreis Polen kiezen. Je komt dan langs meerdere mooie steden en natuurgebieden van Polen en bezoekt vaak ook Auswitch.

 

Lees ook:

 

Laatst bijgewerkt op 1 februari 2022