Coronavirus in Krakau en Polen: alles wat je moet weten

 

Coronavirus Krakau Polen COVID

Het kan weer! Het coronavirus in Polen lijkt onder controle en de grenzen zijn weer open. Een stedentrip Krakau behoort dus eindelijk weer tot de mogelijkheden.

Belangrijkste informatie over het coronavirus in Polen:

  • Het licht staat op groen, er is een positief reisadvies voor Polen;
  • Er gelden geen inreismaatregelen voor Polen. Er is dus geen vaccinatiebewijs of negatief testresultaat nodig;
  • Er gelden geen beperkingen voor de opening van restaurants, clubs, café’s of musea. Alles is open als normaal;
  • Mondkapjes zijn nergens meer verplicht.

Er wordt inmiddels wel een stijging in het aantal coronagevallen in Polen genoteerd. Voorlopig heeft dat nog geen gevolgen. Zodra er iets verandert, zullen we deze post zoveel mogelijk updaten. De meest actuele informatie vind je bij de site van de Poolse overheid.

Reisje Krakau boeken? Nu doen!

Twijfel je toch nog? Boeken kan met relatief weinig risico. Maar wat als je boekt en het kan tóch weer niet doorgaan? Dan is het goed om te weten dat je gemakkelijk kunt annuleren. Getyourguide, waar wij veel naar verwijzen, gaat bijvoorbeeld heel erg soepel om met annuleringen. Afzeggen kan in alle gevallen tot 24 uur van tevoren, je krijgt dan het volledige bedrag terug. Korter van tevoren annuleren kan ook nog, dit wordt vergoed met een voucher.

Ook Airbnb heeft in het geval van een opleving van het coronavirus versoepelde voorwaarden, terwijl bijvoorbeeld Booking.com ‘gratis annuleren’ als optie bij het boeken biedt. Elke onderneming kent echter zijn eigen beleid, neem hiervoor dus contact op met het bedrijf dat jouw reis organiseert, met de luchtvaartmaatschappij of het boekingsplatform en kijk wat de mogelijkheden zijn.

>> Lees ook: de oorlog in Oekraïne en een stedentip Krakau; dit zie je er in de stad van.

Foto door Anna Shvets van Pexels

Laatst bijgewerkt: juli 2022