Krakow: stad van cultuur, natuur, muziek en mysterie

KrakowKrakow is de Poolse naam voor Krakau. Krakow is de ‘culturele hoofdstad’ van Polen en de ideale bestemming voor een stedentrip. Dichtbij Nederland en toch heel anders, prachtig en ook rauw, historisch, relatief goedkoop en vol met dingen om te doen. Je kunt je gemakkelijk een week vermaken in Krakow. Je kunt tientallen musea en festivals bezoeken, uitgaan tot in de late uren, mensen kijken, shoppen, wandelen of genieten van de honderden cafés en restaurants. Ook zijn er indrukwekkende excursies te doen, zoals een bezoek aan concentratiekamp Auschwitz.

Wat zien in Krakow?

Krakow heeft ontzettend veel bezienswaardigheden. De volledige binnenstad is zelfs UNESCO Werelderfgoed. Omdat Krakow, en eigenlijk heel Polen, zo’n lange geschiedenis kent, vind je daar overal sporen van terug. Een kasteel en drakengrot uit de middeleeuwen, huizen uit de renaissance, een Joodse wijk uit het interbellum, een ghetto uit de Tweede Wereldoorlog en de communistische modelwijk Nowa Huta. Verschillende musea laten ieder een eigen thema uit de bijzondere geschiedenis van Krakow zien. Ook in de omgeving zijn indrukwekkende plekken te bezoeken: natuurpark Ojców, de zoutmijnen en concentratiekamp Auschwitz.

Relaxen in Krakow

Alleen al rondlopen door de prachtige binnenstad van Krakow is heerlijk. Je kunt luieren in de spa’s, op terrasjes hangen en heerlijk internationaal eten voor een lage prijs. Bezoek een van de wijngaarden in de buurt of verdiep je in de vele verhalen van Krakow. Hou je meer van shoppen? In het centrum zitten verschillende antiekwinkels. Rond het centrum zijn meerdere winkelcentra met honderden grote merken en een outletcentrum om te shoppen.

Boek een vakantie naar Krakow

Zin in een paar dagen ertussenuit? Je kunt volledig verzorgde stedentrips boeken, of zelf aan de slag met tickets, hotels en excursies. Wij hebben uitleg over het boeken van overnachtingen, het boeken van vliegtickets en vervoer in Krakow zelf. Ontdek zelf waarom Krakow de ideale bestemming is.

 

Lees ook:
– Alle bezienswaardigheden van Krakau op een rijtje
– Rondreizen door Polen met de bus
Verzorgde busreizen naar Auschwitz en Krakau
– Vervoer vanaf vliegveld Katowice of vanaf vliegveld Krakau