Carla K.

Carla K.

“We hebben in Krakow het kasteel bezocht, de rivier gezien, Joods gegeten. Ook de tour naar Auschwitz was erg interessant, zeker voor mijn zoon.”

Claudia Lucke

Claudia Lucke

“Ik had weinig verwachtingen van Krakau. Een kleine stad, misschien een beetje zoals Haarlem, dacht ik. Tijdens de vijf dagen dat ik er was, maakte ik in mijn hoofd al een lijstje voor de volgende keer. Dit park wil ik nog een keer zien, hier wil ik nog eens eten, dat museum wil ik bezoeken, de dierentuin… Er is gewoon zoveel te zien en te doen in Krakau. Veel hippe cafés en restaurants ook om ’s avonds heen te gaan. Mijn volgende ticket is al geboekt. De stad is echt een aanrader voor een stedentrip!”

Willy Kreike

Willy Kreike

“We hebben gedanst, gedronken, gegeten en erg fijn gewandeld door het mooie Krakow met goede tips van onze hostess. Naar Auschwitz en de zoutmijnen zijn we vorige keer al geweest. Dit keer werd het het Getto, Schindlers fabriek, de Joodse wijk met geweldige cafeetjes en het museum onder het grote plein. Het kasteel doen we volgende keer. Want terugkomen doen we zeker. We hadden dan ook een uniek verblijf op een toplocatie met geweldige eigenaren.”

Nanda en Peter

Nanda en Peter

“Wat valt er in Krakau veel te ontdekken! ‘s Avonds leidden onze gastheer en gastvrouw ons naar de meest uiteenlopende restaurants en cafeetjes. Onze hele stedentrip was een onvergetelijke belevenis die zeker vijf sterren verdiend.”

Romy

Romy

“Wat begon als een grapje ‘laten we naar Krakow gaan’, mondde uit in een kleine verliefdheid op de stad. Krakow leek me grauw en ik wist eigenlijk niets van de stad. Wel hoorde ik dat de natuur in Polen prachtig was en natuurparken liggen vlakbij de stad. Via een aanbieding heb ik met mijn moeder een stedentrip naar Krakow gedaan. De bijzondere geschiedenis, de vele excursies en musea, de schitterende binnenstad, aardige mensen en mooie omgeving. In deze stad kun je je gemakkelijk een volle week vermaken.”

Fam. De Vries

Fam. De Vries

“Ook de tweede keer in Krakau was fantastisch! We hebben de stad met regen en verhittende zon gezien en ons ontzettend vermaakt. Je kunt overal heerlijk eten en drinken voor geen geld. De bezienswaardigheden en musea zijn interessant en de moeite waard om te bezoeken.”

Martin en Saskia

Martin en Saskia

“Wij vonden Krakow een mooie stad met leuke kroegen en veel terrassen, daar houden wij van. We waren met zijn zessen en hebben het samen erg leuk gehad.”

Fam van Strien

Fam van Strien

“De eerste keer bezochten wij Krakau in de winter. Het was heerlijk rustig in de stad en we hadden alle tijd en ruimte om de beeldschone gebouwen en musea te bezoeken. Tussendoor warmden we op in historische keldercafe’s en huiselijke restaurants. Ook zijn we met onze dochters naar het concentratiekamp Auswitch gegaan. Dat was een emotionele en indrukwekkende excursie vanuit Krakau. Wij hadden niet verwacht dat de stad en de omgeving zo bijzonder zouden zijn. Er is zoveel te zien dat we nu al drie keer terug zijn geweest.”

Tije

Tije

“In de cafés in Krakow vind je de sfeer waar je in Parijs tevergeefs naar op zoek bent. Zeker in de Joodse wijk Kazimierz zijn veel intieme kroegen. Ik weet niet precies wat het is. De krakende meubels lijken lukraak neergezet, de wanden zijn niet mooi afgewerkt, de kaarsen staan los op schoteltjes. En toch werkt het. Mijn vriendin en ik hebben in drie dagen 16 cafés en restaurants bezocht en kunnen niet wachten om terug te gaan en nog veel meer te ontdekken.”

Annemette

Annemette

“Als je het toeristische gedeelte van de stad een beetje links laat liggen kom je op hele leuke plekken uit. Ik had niet verwacht dat Krakow zoveel trendy winkels en cafés zou hebben. Natuurlijk zijn die er ook in bijvoorbeeld Amsterdam, maar in Krakow is de sfeer ongedwongen. Je kunt uren met vrienden in een café hangen of unieke desingwinkels bezoeken. We hebben ons heel goed vermaakt tijdens ons weekend.”