Vervoer vanaf Katowice Airport

Read this page in English
Een aantal goedkope maatschappijen vliegen vanuit Nederland op Katowice Airport in plaats van Krakau. Katowice Airport ligt 100 kilometer van Krakau centrum. Reken op een rit van 1,5 uur per bus of taxi. Het vliegveld ligt niet in de buurt van een station. Het is daarom raadzaam van te voren vervoer te regelen vanaf Katowice naar Krakau. Er zijn twee goede vervoersopties: een speciale vliegveld taxi of een vliegveld bus. Je kunt ook een gewone taxi bij het vliegveld aanhouden, je betaalt dan vaak wel een hogere prijs.

Taxi vanaf Katowice Airport

Via deze website reserveer je een vliegveldtaxi van Katowice naar Krakau vanaf €105 enkele reis (maximaal 4 personen). Ga je met een grotere groep, dan kun je een taxibus reserveren voor rond de € 120. Een mooie deal als je met een groep vanaf Katowice reist. Het voordeel van deze taxi’s is een Engelssprekende chauffeur die wacht tot je vlucht is geland. Hij heeft hiervoor je vluchtnummer nodig, dan weet hij ook in geval van vertraging hoe laat je landt. Je wordt bij je hotel of appartement afgezet. Op de website kun je met creditcard betalen. Ben je met 2 tot 4 personen, dan is de taxi transfer een optie. Deze taxi deel je met anderen die dezelfde kant op moeten. Je betaalt tussen de €18-25 per persoon en wordt afgezet bij je hotel.

Vervoer Katowice Airport per bus

De minibussen van Matuszek brengen je vanaf het vliegveld van Katowice naar Krakau centrum. Je komt dan aan bij het centraal station in Krakau. Zit jouw hotel daar niet in de buurt, dan moet je nog een stuk met een reguliere taxi, bus, tram of per voet. Een busticket enkele reis kost €11 per persoon. De bussen sluiten zoveel mogelijk aan op de vluchten van Ryanair, Transavia en Wizz Air. Reserveer minimaal 2 dagen van te voren via de website.

Huurauto op Katowice Airport

Ben je van plan een auto in en om Krakau te gebruiken? In dat geval kun je ook de huurauto al bij het vliegveld van Katowice ophalen. Via vergelijker Car del Mar heb je bijvoorbeeld al voor minder dan €30 een auto voor een dag. Een grotere auto kost minder dan €50. De auto kun je terugbrengen naar Katowice Airport als je weer naar huis vliegt.

Lees ook:
Vliegtickets naar Katowice Airport (of Krakau)
Huurauto nodig in Krakau?
Vervoer vanaf Krakau Airport