Vervoer vanaf Krakau Airport

Read this page in English

Krakau Airport (Krakow-Balice) is het vliegveld dat het dichtst bij Krakau ligt. Je kunt vanuit Krakau Airport op verschillende manieren naar de binnenstad toe. Met de taxi is het populairst, maar er zijn ook mensen die liever een trein of bus naar het centraal station nemen. Wil je Krakau en omgeving met een huurauto verkennen, dan kun je deze al op Krakau Airport ophalen. 

Krakow Airport taxi transfer

De makkelijkste manier om van Krakow Airport naar het centrum van Krakau te komen, is door een taxi te nemen. Zoals bij elke internationale luchthaven heeft ook het compleet vernieuwde vliegveld van Krakau een taxi-standplaats. Een ritje van ongeveer 30 minuten naar het centrum, op de meter, kost zo’n 90-95 PLN, omgerekend rond de € 21,-.

Comfort? Reserveer een taxi

Taxi vanaf Krakau Airport

Een goede tip is om de taxi vooraf te boeken. Dan weet je dat je een betrouwbare en goedkope taxi van Krakau Airport naar je accommodatie krijgt. Omdat de chauffeur je vluchtnummer kent, staat hij in de aankomsthal te wachten tot je aankomt, ook als je vertraging hebt. Als je van tevoren een taxi vanaf Krakow Airport reserveert, betaal je €21 voor de rit. Je kunt dan met 3 personen mee. Ben je met meer, dan betaal je €28. Daarmee ben je verzekerd van een Engelssprekende chauffeur die weet wanneer je aankomt en naar welk adres je toe wilt. De taxi rijdt in ongeveer 30 minuten naar je accommodatie. Als je wilt kun je ook meteen de terugrit naar het vliegveld boeken.

Trein vanaf Krakau Airport

Ligt je hotel vlakbij het centraal station van Krakau, dan kun je ook voor de trein kiezen. In 18 minuten rijd je vanaf het vliegveld met enkele tussenstops naar Dworzec Głowny, het centraal station in de stad.

De trein rijdt op dit moment -vanwege werkzaamheden- één keer per uur vanaf station Krakow Balice, op ongeveer 50 meter lopen van de vertrekhal. Kaartjes kosten 12 zloty en kun je zonder toeslag afrekenen bij de conducteur in de trein. Ze zijn ook verkrijgbaar uit de automaat op het station of de automaat in de trein. Ook terug naar Krakau Airport kan met de trein, deze vertrekt op het moment ook één keer per uur van het centraal station in de stad. Kijk op de bordjes op het station naar ‘Krakow Lotnisko’, dan weet je dat je naar het vliegveld gaat.

Let op: In 2020 wordt er nog steeds gewerkt aan het spoor en rijden er minder treinen tussen het vliegveld en de stad. Sommige treinen worden vervangen door bussen. Voor de meest actuele treintijden en meer informatie kun je terecht op de site van de regionale spoorwegen.

Bus vanaf Krakau Airport

Voor de hoofdingang van het vliegveld stoppen twee lijnbussen. Bus 208 rijdt in ongeveer 40 minuten naar het treinstation midden in Krakau. Vanuit daar kun je lopen naar je hotel, of de tram of bus verder pakken. Bus 252 rijdt vanaf Krakow Airport naar de rand van het centrum. Ook rijdt er een nachtbus met nummer 902 tussen de luchthaven en het treinstation. Kijk voor actuele vertrektijden en routes op de uitstekende reisplanner van Jakdojade.pl

Een kaartje voor de bus kost 5 złoty. Dit kaartje kun je in de automaat in de bus kopen, bij de kaartjesautomaten bij de bushalte of bij de RELAY kiosk op het vliegveld. De beschrijvingen op de automaten zijn in het Engels. In de bus betaal je alleen met Pools muntgeld. Heb je dat nog niet, dan is het nodig om vóór je de bus in stapt een kaartje te kopen. Onthoud dat je het buskaartje altijd nog even moet stempelen in de gele stempelautomaten in de bus, anders is hij niet geldig. Er wordt regelmatig gecontroleerd op deze route.

Huurauto op Krakau Airport

Wil je in Krakau sowieso een huurauto gebruiken, dan is het een optie om deze al op het vliegveld op te halen. Via vergelijker Sunny Cars heb je bijvoorbeeld al voor minder dan €30 een auto voor een dag (24 uur). Een grotere auto kost minder dan €40. De prijs voor ophalen bij het vliegveld of in het centrum is gelijk. Let wel even op het eigen risico en hoeveel je wilt afdekken.

 

Lees ook:
Vliegen naar Krakau Airport
Huurauto nodig in Krakau?
Vervoer vanaf Katowice Airport

 

<< Terug naar ‘Vervoer in Krakau’

Laatst bijgewerkt op 4 juli 2020