Vervoer vanaf Krakau Airport

Read this page in English

Krakau Airport (Kraków-Balice) is het vliegveld dat het dichtst bij Krakau ligt. Je kunt vanuit Krakau Airport op verschillende manieren naar de binnenstad toe. Met de taxi is het populairst, maar er zijn ook mensen die liever een trein of bus naar het centraal station nemen. Wil je Krakau en omgeving met een huurauto verkennen, dan kun je deze al op Krakau Airport ophalen. 

Kraków Airport taxi transfer

Taxi vanaf Krakau AirportDe makkelijkste manier om van Kraków Airport naar het centrum van Krakau te komen, is door een taxi te nemen. Vanaf het vliegveld met een taxi naar je hotel is een comfortabel begin van je stedentrip of vakantie. Zoals bij elke internationale luchthaven heeft ook het compleet vernieuwde vliegveld van Krakau een taxi-standplaats. Een ritje van ongeveer 30 minuten naar het centrum, op de meter, kost zo’n 90 PLN, omgerekend iets meer dan €20,-.

Een andere ‘taxi’-optie is Uber, waarbij een local je in zijn eigen auto rijdt.

Comfort? Reserveer een taxi

Een goede tip is om de taxi vooraf te boeken. Dan weet je dat je een betrouwbare en goedkope taxi van Krakau Airport naar je accommodatie krijgt. Omdat de chauffeur je vluchtnummer kent, staat hij in de aankomsthal te wachten zodra je aankomt, ook als je vertraging hebt. Als je van tevoren een taxi vanaf Kraków Airport reserveert, betaal je €20 voor de rit. Je kunt dan met 4 personen mee. Daarmee ben je verzekerd van een Engelssprekende chauffeur die weet wanneer je aankomt en naar welk adres je toe wilt. De taxi rijdt in ongeveer 30 minuten naar je accommodatie. Als je wilt kun je ook meteen de terugrit naar het vliegveld boeken.

Trein vanaf Krakau Airport

Ligt je hotel vlakbij het centraal station van Krakau, dan kun je ook voor de trein kiezen. Sinds oktober 2015 rijdt er weer een trein van en naar Krakau Airport. In 18 minuten rijd je vanaf het vliegveld met enkele tussenstops naar Dworzec Główny, het centraal station in de stad.

De trein rijdt twee keer per uur en vertrekt 18 en 48 over vanaf station Kraków Balice, op ongeveer 50 meter lopen van de vertrekhal. Kaartjes kosten 9 PLN en kun je zonder toeslag afrekenen bij de conducteur in de trein. Ze zijn ook verkrijgbaar uit de automaat op het station of in de trein. Ook terug naar Krakau Aiport kan met de trein. Deze trein terug vertrekt 07 en 37 over vanaf het Centraal Station in de stad. Kijk op de bordjes op het station naar ‘Kraków Lotnisko’, dan weet je dat je naar het vliegveld gaat. Voor de meest actuele treintijden en meer informatie kun je terecht op de site van de Poolse spoorwegen.

Bus vanaf Krakau Airport

Voor de hoofdingang van het vliegveld stoppen twee lijnbussen. Bus 208 rijdt in ongeveer 40 minuten naar het treinstation midden in Krakau. Vanuit daar kun je lopen naar je hotel, of de tram of bus verder pakken. Bus 252 rijdt vanaf Kraków Airport naar de rand van het centrum. Ook rijdt er een nachtbus met nummer 902 tussen de luchthaven en het treinstation. Kijk voor actuele vertrektijden en routes op de uitstekende reisplanner van Jakdojade.pl

Een kaartje voor de bus kost ongeveer 4 PLN (€1). Dit kaartje kun je in de automaat in de bus kopen, bij de kaartjesautomaten bij de bushalte of bij de RELAY kiosk op het vliegveld. In de bus betaal je met Pools muntgeld. De beschrijvingen op de automaten zijn in het Engels. Onthoud dat je het buskaartje altijd nog even moet stempelen in de gele stempelautomaten in de bus, anders is hij niet geldig.

Huurauto op Krakau Airport

Wil je in Krakau sowieso een huurauto gebruiken, dan is het een optie om deze al op het vliegveld op te halen. Via vergelijker Car de Mar heb je bijvoorbeeld al voor minder dan €30 een auto voor een dag (24 uur). Een grotere auto kost minder dan €50. De prijs voor ophalen bij het vliegveld of in het centrum is gelijk. Let wel even op het eigen risico en hoeveel je wilt afdekken.

 

Lees ook:
Vliegen naar Krakau Airport
Huurauto nodig in Krakau?
Vervoer vanaf Katowice Airport

 

<< Terug naar ‘Vervoer in Krakau’

Laatst bijgewerkt op 1 september 2017