Weer in Krakau?

Voordat je een stedentrip of vakantie boekt, is het handig om te weten wat het weer in Krakau is. Zoek je een echte winterbestemming, met eventueel een paar dagen skiën? Wacht je liever tot de zon doorbreekt in de lente? Of ga je voor de zonnige, warme zomers? De gemiddelde temperatuur en neerslag per maand kan je helpen de juiste vakantietijd te kiezen.

Beste maanden qua weer

Een gemiddelde dagtemperatuur van 25 graden in de zomermaanden maakt van Krakau (en de rest van Polen) een fijne zomerbestemming. Alleen augustus kan regenachtig zijn. Wil je in die maand de stad bezoeken, dan zul je de terrasjes misschien wat vaker afwisselen met musea. Liever wat minder warm? Dan zijn de lente en herfst goede seizoenen om de stad te bezoeken. Cafés zetten in de lente hun stoelen al buiten en restaurants openen hun tuinen. In de herfst zijn de kleuren in de parken en bossen rond de stad prachtig en het regent weinig. In de winter kan het dagen sneeuwen in Krakau, wat de stad een mooi verstild uiterlijk geeft. De wintermaanden zijn perfect voor een romantisch samenzijn in de vele met kaarslicht verlichte keldercafés.

krakau weer - herfst

Klimaat en weer in Krakau

Hoeveel graden is voor jou ideaal en in welke maand kun je dan het best je stedentrip plannen? Regent het in Krakau veel of juist weinig? Met deze handige klimaattabel weet je wat je kunt verwachten als naar Krakau gaat of wilt gaan…

>> Lees verder

krakau-weer

Actuele weersverwachting

Heb je de koffer al gepakt en sta je klaar om naar te vertrekken?  Dan ben je vast benieuwd naar het huidige weer in Krakau. Bekijk de actuele weersverwachting in Krakau zodat je weet wat je de komende dagen te wachten staat…

>> Lees verder

krakau-winter

Krakau in de winter

Sneeuwpret, mutsen, knusse cafe’s, de kerstmarkt en verwarmende wodka en dampende kruidenwijn. Voor échte winters ga je naar Krakau. Je kunt je stedentrip zelfs combineren met een skivakantie in het nabij gelegen Tatra gebergte….

>> Lees verder