Klimaat en weer in Krakau

Wat wordt het weer? Krakau is een bestemming die je zowel zon als sneeuw kan geven. Afhankelijk van wanneer je de stad bezoekt. Lees hieronder meer over het weer in de stad en plan je vakantie slim in.

Zonnig weer

Krakau heeft een zonnig klimaat. Vanaf vroeg in de lente tot laat in oktober zijn er veel warme en zonnige dagen. Vergeleken met Nederland regent het in Krakau weinig. Je hebt dus veel kans om terrasjes mee te pakken en mooie stadswandelingen te doen. In de zomermaanden kan het zelfs heel heet worden. Zeker in juni, juli en augustus komen temperaturen boven de 30 graden regelmatig voor.

Winterweer Krakau

Vanaf november of december kan het weer in Krakau winters worden. Sneeuw en lage temperaturen komen geregeld voor. Kleed je dus warm aan als je in de wintermaanden de stad wilt bezoeken. Overigens is Krakau een windstille stad omdat het in een dal tussen de heuvels ligt. Hierdoor is de gevoelstemperatuur vaak hoger dan de thermometer aangeeft.
De wintermaanden zijn goede maanden voor een stedentrip omdat de stad lekker rustig is en er veel knusse keldercafés en romantische kaarslichtcafés zijn. Zeker rond Kerst krijgt de stad een warme sfeer. Van januari tot en met maart kun je een stedentrip naar Krakau goed combineren met een sneeuwvakantie in de Tatra’s waar het goed skiweer is.

Klimaat Krakau

Voordat je je vakantie boekt, is het handig om te weten welk weer je in Krakau kunt verwachten. In de diagram hieronder zie je de gemiddelde temperatuur (dag en nacht) per maand in aantal graden. Daaronder de gemiddelde hoeveelheid neerslag in millimeter.

 

weer krakau - temperatuur
Weer Krakau – gemiddelde temperatuur

 

Weer Krakau en Nederland
Weer Krakau – gemiddelde neerslag per maand