Winkelen in Krakow

Winkelen in Krakow (Krakau) is heel breed. Je kunt in de stad terecht voor grote merken, unieke accessoires, design meubels en kleding, traditionele souvenirs en producten. Omdat in Krakow alle (grote) ketens zoals Esprit en Hugo Boss in winkelcentra zitten, zie je in de stad zelf vooral de unieke boetieks. Hierdoor geeft Krakow een heel andere winkelervaring dan de andere grote steden in Europa.

Souvenirs en markten

shoppen krakow openluchtIn de prachtige Lakenhal op het grote plein in Krakow zitten tientallen toeristenkraampjes. Je kunt hier houten of wollen souvenirs kopen en andere typisch Poolse producten.Verder zitten in de oude binnenstad rondom het plein verschillende souvenirwinkels en -kraampjes. Bij de Florianska stadspoort verkopen mensen hun schilderijen van Krakow. Vijftien minuten lopen van het grote plein is de half overdekte markt Stary Kleparz. De markt is dagelijks open en verkoopt (veelal) lokale seizoensproducten. Naast noten, paddenstoelen, bosbessen en gerookte kaas vind je er keukenspullen en een kraam van de supermarkt. In Kazimierz heb je nog een kleine markt op Nowy plac en een grotere op Hala Targowa. Beide zijn op zondag een interessante vlooienmarkt.

Krakow vintage winkels

Tweedehands winkels zijn er weinig in Krakow. Wel wordt er levendig gehandeld in vintage kleding en antiek. Vooral in de joodse wijk Kazimierz en in het naastgelegen Podgórze vind je antiekwinkels. Deze winkels verkopen alles van meubels en schilderijen tot sieraden. Er zijn ook enkele brocante winkels in deze wijken waar je voor leuke unieke spullen kunt kijken.
Vintage kleding wordt in de binnenstad van Krakow verkocht en in de straat Józefa in Kazimierz. Een leuke plek is Vintage Classics, die zowel in Józefa als in het centrum een winkel heeft. Hier kun je beeldschone kleding, schoenen en accessoires kopen uit de vorige eeuw.

Design

Design shoppen bij Tytano KrakowIn Krakow is veel design te vinden en de prijzen zijn verrassend betaalbaar. Poolse trendy designkleding is onder andere te vinden in de wijk Kazimierz bij Ideafix. In de straat Józefa zitten galeries van kunstenaars en ontwerpers waar je kleding en sieraden kunt kopen en laten maken. In het Forum Hotel zitten enkele leuke designwinkels, die goed te combineren zijn met een drankje in de leuke bar. Iets verder langs de rivier, in de straat Nadwiślańska zitten ook verschillende interieurwinkeltjes. Daarnaast kun je nog naar het Tytano complex, 10 minuten lopen vanaf de Krakowse binnenstad, waar je zowel in trendy cafes en restaurants kunt zitten, als design kleding en meubels kunt shoppen.

Winkelcentra en outlet

shopping krakow galeriaIn het centrum van Krakow zitten twee grote winkelcentra met ruime openingstijden en honderden winkels. De eerste, Galeria Krakowska, ligt naast het centraal station en heeft meer dan 250 winkels. Galeria Kazimierz ligt aan de rand van Kazimierz en heeft meer dan 150 winkels. Aan de rand van Krakow ligt een groot outletcentrum, Factory Outlet, met meer dan honderd winkels. Hier kun je bekende merken zoals Levi’s, Benetton en Nike, kopen met kortingen tot 80%. Veelal zijn dit de collecties van het afgelopen jaar.

<< terug naar: ‘Doen in Krakau’

Laatst bijgewerkt op 1 augustus 2017